Naturopatia

Ce este naturopatia?
Recunoscuta de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), naturopatia este de fapt medicina traditionala europeana. Ea si-a tras radacinile din antichitate, de pe vremea parintelui naturopatiei, Hipocrat.  El a afirmat, acum 2000 de ani: "Fie ca hrana sa-ti fie medicament".
 
Naturopatia este o abordare globala a persoanei avand ca scop  armonizarea dezechilibrelor fizice si psiho-emotionale cu ajutorul a 10 tehnici naturale, precum alimentatia, psihologia, exercitiile fizice, fitoterapia, hidrologia etc... Obiectivele naturopatiei sunt  identificarea sursei dezechilibrului, preventia, educatia pentru sanatate si autovindecarea organismului. Asadar, naturopatul  ajuta la redobandirea si mentinerea sanatatii pe termen lung, iar persoana devine autonoma cu privire la sanatatea sa.
alimentatie sanatoasa

Cui se adreseaza?

Naturopatia se adreseaza tuturor: copii, adolescenti, adulti, femei insarcinate sau care alapteaza, viitori parinti, sportivi, varstnici... Pentru  ca sanatatea ne priveste pe toti! 

passiflora
levantica lavanda
tinctura soc
Ce caracterizeaza naturopatia?
 
Cautarea cauzei afectiunii
 
Un simptom, o afectiune, o patologie sunt exprimarile fizice si/sau emotionale si/sau psihice unei disfunctii. Evitand sa inlature simptomul fara sa tina cont de originea lui, naturopatul cauta sa inteleaga sursa dezechilibrului ca sa poata ajuta pacientul sa-si redobandeasca sanatatea. Conform naturopatiei, starea de dezechilibru precede starea de boala. Naturopatul va gasi niste raspunsuri pentru a oferi pacientului sfaturile cele mai potrivite.

Sedinta individualizata

Ca sa poate fi indeplinita, naturopatul efectuaza un bilant de "vitalitate" permitandu-i intelegerea functionarii fiziologice specifica a individului.  Fiecare fiinta umana este unica si desi suntem facuti din aceeasi materie,   sanatatea sa o va lua pe drumuri diferite in functie de constitutia sa, de puterile sau slabiciunile sale si de experientele personale de viata. Prin urmare, sedinta va fi si ea la randul ei unica si personalizata  precum este sanatatea fiecaruia.

Viziune globala a sanatatii

Naturopatia are o viziune globala a sanatatii care este in armonie cu definitia OMS-ului: "Sanatatea este o stare totala de bunastare fizica, mentala si sociala, si nu doar lipsa bolii sau a infirmitatii fizice." Asadar, prin intermediul abordarii holistice, naturopatul ia in considerare individul in globalitatea sa fizica si psihica.
 
Tehnici naturale

Tehnicile utilizate sunt bazate pe inteligenta naturii si evitarea proceselor chimice sau medicamentoase. Este vorba de nutritie, activitatea fizica, gestionarea stresului si a emotilor, aromaterapia, hidrologia, fitoterapia, oligoterapia etc... Naturopatia nu poate inlocui un tratament medical sau o psihoterapie/consiliere psihologica. Din contra, ea le completeaza oferind individului un maximum de unelte pentru a-si putea mentine sanatatea pe termen lung.
 
O consultatie de naturopatie costa 170 lei.
 
yoga respiratie

Pentru ce tipuri de probleme?

Toate afectiunile si patologiile sunt luate in considerare de catre naturopat. Problema de sanatate fiind doar o exprimare sau o manifestare a unui dezechilibru, naturopatul incearca sa inteleaga de ce si cum acesta s-a dezvoltat , in asa fel incat sa ajute pacientul sa-si regaseasca calea catre echilibru.

Naturopatia se adreseaza urmatoarelor situatii:

- Alergii
- Afectiuni dermatologice: eczeme, psoriasis, dermatite, acnee
- Afectiuni osteo-articulare: artrita, artroza, osteoporoza
- Boala Lyme
- Candidoza (intestinala, vaginala)
- Dereglari hormonale
- Diabet, hiperglicemie
- Exces in greutate

- Fibromialgie
- Hipertensiune arteriala, colesterol

- Hipersensibilitate

- Infertilitate
- Intolerante alimentare
- Migrene, dureri de cap
- Oboseala, burn-out, depresie, anxietate
- Patologii autoimune
- Probleme digestive: boala Crohn, colon iritabil, colita, gastrita, boala    Celiaca, malabsorbtie intestinala, probleme hepatice etc...

- Probleme ORL: rinite, sinuzite, bronsite, astm, infectii

- Tulburari de somn etc.

Faceti-va o programare acum!
 
Completati formularul de mai jos și va vom contacta în cel mai scurt timp.
arrow&v

Multumim! Mesajul a fost trimis.