Caută
  • Alexandra George

10 reguli Feng Shui pentru amenajarea casei. Reguli ce iti aduc echilibru in viata

Actualizată în: 18 mar. 2018Amenajarea casei conform principiilor științei chinezești străvechi Feng Shui creează o atmosferă echilibrată care atrage energiile pozitive. Potrivit acestor principii, casa trebuie să se armonizeze cu trăsăturile de personalitate ale celor care locuiesc în ea. Dacă sunt puse corect în aplicare, regulile acestei arte chinezești vor duce la un stil de viață sănătos și prosper.

Prin respectarea unor reguli de bază, putem aduce armonia în propria casă:


1. Intrarea în casă

Aplicarea regulilor Feng Shui trebuie să înceapă încă de la intrarea în casă, locul prin care energiile pătrund în locuință. Este, așadar, recomandabil să nu încărcăm acest spațiu cu lucruri care nu ne folosesc, lucruri care sunt inutile. Pot fi însă amplasate câteva obiecte de decor cu un aport energetic benefic, precum o plantă sau un tablou cu imagini din natură. Dacă vrei cu adevarat să ții cont de aceste reguli, poți agăța la tocul ușii un șnur roșu, așa cum obișnuiesc să procedeze chinezii.


https://www.naturopat-cluj.com/naturopatie

https://www.naturopat-cluj.com/tarife


2. Scapă de lucrurile vechi

Lucrurile vechi nu sunt deloc benefice casei, acestea atrag energiile negative, mai ales dacă sunt depozitate în locuri nepotrivite. Așadar, vechiturile și dezordinea trebuie să dispară. Hainele vechi, cutiile cu obiecte vechi nu au ce cauta în casă. De multe ori, acestea din urmă sunt amplasate în locuri care blochează energia. Iar specialiștii în arta Feng Shui consideră că energiile negative se acumulează în colțurile aglomerate ale casei.


3. Obține echilibrul energetic

Echilibrul energetic al unei case poate fi obținut prin aranjarea corectă a obiectelor, prin folosirea armonioasă a culorilor, dar și prin îmbinarea elementelor reprezentative pentru cele cinci elemente: lemn, pământ, foc, metal și apă. Pentru fiecare cameră, plantele pot fi folosite pentru a reprezenta Lemnul, obiectele ceramice pot fi utilizate pentru elementul Pământ, lumânările pentru Foc, obiecte de decor din fier pentru Metal, iar acvariile sau fântânile pentru elementul Apă.

4. Natura, cea mai bună sursă de inspirație

Atunci când vrei să îți amenajezi casa conform principiilor Feng Shui, natura este cea mai bună sursă de inspirație. Poți folosi diverse obiecte care imită lucrurile din natură, precum un tablou cu un peisaj superb, dar poți utiliza și obiecte care provin din natură, așa cum este lemnul sau scoicile. Practic, poți amplasa în casă diferite plante, flori, sau bambus, despre care se spune că este aducător de fericire, dar și de bani. Nu uita că elementele naturale folosite în design creează o senzație de relaxare și atrag energia pozitivă.


5. Acordă o atenție specială oglinzilor

O atenție deosebită trebuie acordată și amplasării oglinzilor în casă. Acestea trebuie să reflecte obiecte încărcate pozitiv. Nu este indicat ca acestea să reflecte uși sau lucruri îngrămădite, dezordine.


6. Aeristește zilnic casa

Aerisirea zilnică a încăperilor casei duce la fluidizarea energiilor. Se recomandă ca acest lucru să se facă inclusiv la camerele mai puțin folosite. Totuși, specialiștii artei Feng Shui sunt de părere că ușile băilor trebuie să fie închise.7. Creează o atmosferă relaxantă

În ansamblul ei, casa trebui să emane o senzație de calm, de relaxare. În fiecare încăpere este nevoie de amplasarea unor obiecte care să creeze această senzație.


8. Regula de amplasare a fotografiilor

Potrivit specialiștilor în arta Feng Shui, fotografiile cu prieteni sau rude pot fi amplasate în biroul, în timp ce, în dormitor își pot găsi locul cele cu familia, în ipostaze dintre cele mai fericite.9. Florile, legătura omului cu natura

Amplasează în locuința ta flori și plante. Acestea creează o legătură între om și natură, iar prezența lor în casă este benefică sănătății și creării echilibrului.


10. Folosește corect lumina

O încăpere luminată corect va atrage energii pozitive. Se recomandă ca încăperile să fie bine luminate pentru a evita cumularea de energii negative în zonele mai umbrite ale casei. Totuși, poți folosi a jocuri de lumini care să evidențieze anumite decorațiuni sau piese inedite de mobilier din încăperi.


Sursa: https://edifica.ro/stil-de-viata/diverse/reguli-feng-shui-amenajarea-casei/

208 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate