Caută
  • Alexandra George

Desmodium Adscendens: planta minune pentru ficat

Actualizată în: 17 oct. 2018Ficatul este cel mai voluminos organ intern al corpului uman, ceea ce ii permite sa asigure o functie colosala si indispensabila pentru viata. Cu toate acestea, este agresat in mod repetat. Tutunul, alcoolul, deseurile metabolice, alimentele procesate, medicamentele… Daca nu-i sustinem functiile sale, mai devreme sau mai tarziu se va epuiza. O planta africana este regina in acest domeniu : desmodium-ul.


Din moment ce ficatul este agresat fara oprire, este fundamental sa-l mentinem sanatos daca dorim sa avem parte de o viata sanatoasa. Din pacate, ficatul sufera mult pe tot parcursul vietii noastre din cauza mai multor factori. In primul rand, consumul incredibil de medicamente care caracterizeaza societatea noastra. Analgezicele (Nurofren, Fervex, Paracetamol), antidepresivele, antiinflamatoarele, antibioticele, pilulele contraceptive dar si vaccinurile, toate toxice pentru ficat. De asemenea, abuzul de alcool, alimentatia dezechilibrata contaminata cu pesticide, hormoni si conservanti, constitue factori majori de suferinta hepatica.


Desmodium-ul, indispensabil in curele de detox

In general, datorita capacitatii sale de regenerare, ficatul este capabil sa gestioneze agresiunile repetate. Totusi, atunci cand toxinele devin prea numeroase, ficatul poate sa cedeze si sa provoace ceea ce numim o criza de ficat. Acest lucru se intampla cand abuzam de ciocolata si alcool, sau cand urmam un tratament medicamentos.


In schimb, nu este rar ca ficatul sa nu mai faca fata in momentul in care este supus unei diete de slabire sau unei cure de detox.  De fapt, majoritatea otravilor pe care le ingeram zilnic se stocheaza in tesutul adipos din organism. Un regim care va reduce masa adipoasa sau o cura de detox care va extrage otravurile, va actiona in acelasi mod repunand in circulatie o cantitate importanta de toxine. Prin urmare, este absolut necesar sa sustinem in paralel functia hepatica. Exista multiple plante care permit aceasta actiune: ridichea neagra, anghinarea, armurariul. Insa, o singura planta este net superioara in acest domeniu : Desmodium-ul adscendens.


Desmodium-ul reprezinta un tratament alternativ pentru toate patologiile de ficat : hepatita, ciroza, ficatul gras (steatoza hepatica), transaminazele ridicate.


Se recomanda si in problemele cauzate de un ficat epuizat/supraincarcat de toxine : colesterol marit, dureri de cap/migrene, probleme digestive (gaze, greturi, balonare, colici, constipatie), probleme de piele (eczeme, psoriasis, acnee, dermatite, pitiriazis), boli ORL (bronsite, sinuzite), perturbari hormonale (hiperestrogenie, menstruatii dureroase si/sau abundente), alergii, astm.


Desmodiumul este de asemenea recomandat pentru a facilita renuntarea la fumat si in tratamentul dependentei de alcool, intrucat stimuleaza drenajul hepatic si eliminarea rapida si completa a derivatilor de etanol. Este foarte util in primele zile sau in pregatirea pentru sevraj.


Se administreaza de asemenea inainte, in timpul si dupa chimioterapie/radioterapie pentru prevenirea si reducerea efectelor secundare cauzate de acestea: greturile sunt atenuate iar recuperarea devine mai rapida.

427 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate