Caută
  • Alexandra George

Electrosensibilitatea, boala de care putem suferi fără să știm


Electrosensibilitatea, o nouă patologie, este în creștere în țările industrializate. În 2005, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recunoscut existența sa ca fiind reală. Această boală este o formă de alergie ce apare în prezența undelor electromagnetice. Precum o alergie, electrosensibilitatea se poate agrava în timp. Cu cât expunerea la undele electromagnetice crește, cu atât organismul devine mai sensibil la doze tot mai mici. Odată ce primele simptome sunt constatate, electrosensibilitatea nu poate decât să se înrăutățească.


Simptome: dureri de cap, dureri articulare și/sau musculare, oboseală, insomnie, acufene (țiuitul în urechi), probleme de concentrare, fotofobie (sensibilitate la lumină), amețeli, depresie, anxietate, iritabilitate, probleme cardiace precum tahicardia (bătăile rapide ale inimii), probleme dermatologice și multe altele.


Semnele clinice: perturbări ale sistemului endocrin, imunitar, cardiovascular și sistemului nervos. Simptomele sunt asociate cu tulburări sau boli (de exemplu fibromialgia) cu care se confruntă tot mai multă lume în societatea de astăzi. Anumite asociații europene estimează că între 30% și 70% din populație suferă de electrosensibilitate, iar mulți ignoră acest fapt. Din păcate, devine din ce în ce mai dificilă stabilirea unui diagnostic întrucât suntem supuși în mod continuu acestor câmpuri electromagnetice.


Sursele de câmpuri electromagnetice

Antenele mobile, telefoanele mobile, tabletele, telefoanele fixe fără fir, cuptorul cu micro-unde, wi-fi /wlan, bluetooth, liniile de înaltă tensiune, becurile economice (fluorescente compacte), calculatoarele, toate aparatele fără fir (căști, tastatură), contoarele inteligențe, electrocasnicele, monitoarele/interfoanele pentru bebeluși etc.


Cum putem să ne protejăm?

Înlocuiți telefoanele fixe fără fir cu cele cu fir. Limitați pe cât posibil utilizarea aparatelor care emit câmpuri electromagnetice. Stingeți wi-fi-ul și folosiți internet prin cablu. Puneți telefoanele mobile pe mod avion noaptea și departe de cap, de preferat într-o altă încăpere.

Din fericire, naturopatia va oferă câteva remedii naturale care va pot ajuta la reducerea efectelor nefaste ale tehnologiei care este omniprezentă în mediul în care trăim.


„Sănătatea reprezintă darul cel mai de preț al omului.” – Ralph Waldo Emerson


Alexandra George

Terapeut Naturopat-Iridolog


42 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate