Caută
  • Alexandra George

Muschiul Psoas sau Muschiul Sufletului: sursa fricii si anxietatii.

Actualizată în: 20 mar. 2018


Petreci mult timp in fata calculatorului, birou sau masina? Putini stiu ca muschiul psoas ( cel mai mare şi cel mai puternic dintr-un grup de muşchi denumiţi flexori ai şoldului), cunoscut si ca muschiul sufletului are cel mai mult de suferit din aceasta cauza. Pentru ca la nivel energetic, aici se stocheaza majoritatea traumelor si stresului , starea de spirit si perceptia asupra vietii se va deteriora constant.


Stilul nostru de viață rapid (mental), combinat cu sedentarismul determină organismul nostru sa se declare invins in lupta contra acestui dusman parsiv – stresul. De aici, pana la un impact uriaş asupra sănătăţii noastre mintale, fizice, afective şi spirituale nu va mai fi decat un pas.

Acest bombardament zilnic de anxietate si frica nu are decat un singur castigator. Mai-marii care stiu sa foloseasca acest lucru, si nu de acum ci de secole.Ce usoara este manipularea in aceste conditii ! Si ce convenabil !

https://www.naturopat-cluj.com/tarifeDincolo de numeroasele oase, ligamente, articulatii si musci din care este alcatuit corpul tau, exista o parte care este mult mai importanta decat oricare alt muschi care il ajuta sa functioneze. Este vorba despre muschiul psoas mare.


Datorita faptului ca este crucial in stabilizarea corpului si influentei pe care o are asupra acestuia, acest muschi este supranumit “muschiul sufletului”.


Acest muschi, mai putin cunoscut de catre majoritatea dintre noi, are o influenta deosebita asupra mobilitatii, echilibrului si flexibilitatii intregului corp.


Acest muschi are o atat de mare influenta asupra corpului nostru, incat atunci cand este pe deplin intins si relaxat, are capacitatea de a spori intr-o mare masura conexiunea noastra cu momentul prezent. Exista cercetari care au demonstrat faptul ca acest muschi are un rol crucial in mentinerea bunastarii noastre psihice si fizice.


Muschiul psoas mare se intinde de la picioare pana la nivelul coloanei vertebrale. De fapt, acesta este singurul muschi care leaga picioarele de coloana vertebrala.

El incepe de la vertebra T12 si urmeaza traseul in jos, pe 5 vertebre lombare inainte de a întalni piciorul la coapsa. Muşchiul psoas mare este cel mai mare şi cel mai puternic dintr-un grup de muşchi denumiţi flexori ai şoldului: împreună, aceştia se contractă pentru a apropia coapsa şi torsul.


Un muşchi psoas încordat poate cauza probleme serioase de postură: când vă ridicaţi în picioare, trage vertrebrele părţii inferioare a spatelui spre înainte şi în jos, spre femur, fapt care duce deseori la lordoză (o arcuire mult prea pronunţată a porţiunii lombare a coloanei vertebrale), aceasta fiind una dintre cauzele principale ale prezenţei durerilor şi rigidizării în regiunea respectivă; în plus, poate contribui la instalarea artritei la faţetele articulaţiilor lombare.


Pe de altă parte, un muşchi psoas slăbit şi mult prea alungit poate contribui la o problemă comună de postură, în care pelvisul este împins excesiv înainte, în raport cu pieptul şi genunchii. Această aliniere defectuoasă este caracterizată de încordarea tendoanelor poplitee, care trag în jos de oasele şezutului, verticalitatea osului sacral (în loc de uşoara sa înclinare spre înainte) şi o aplatizare a porţiunii lombare a coloanei vertebrale. Fără curbura sa normală, partea inferioară a spatelui este slăbită şi vulnerabilă în cazul apariţiei unor leziuni, în special la nivelul discurilor intervertebrale.


Sursa: http://viatasisanatate.com/muschiul-sufletului-muschiul-psoas-sursa-sentimentelor-de-frica-si-de-anxietate/

637 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate