Caută
  • Alexandra George

"Oil Pulling": Mestecatul uleiului detoxifica organismul si vindeca problemele dentare


Mestecatul uleiului este un stravechi remediu ayurvedic pentru sanatatea orala si detoxifiere. El implica utilizarea uleiurilor pure ca agenti pentru extragerea bacteriilor, fungilor si altor organisme daunatoare din gura, dintre dinti, gingii si chiar din gat.


Cum sa mesteci uleiul

Cel mai eficient mestecat al uleiului este facut prin punerea unei linguri mari de ulei de susan organic presat la rece in gura si plimbatul uleiului prin gura pentru circa 10-15 minute, si apoi scuipat.


Alte asemenea uleiuri, precum cel de cocos presat la rece, cel de floarea-soarelui si de masline, au fost utilizate, desi uleiul de susan este considerat unul dintre cele mai bune pentru aceasta practica, alternand uleiurile la fiecare cateva zile, pentru a obtine beneficii depline. Folosirea uleiurilor organice de inalta calitate are rezultate cu efecte multiple.

In primul rand uleiurile se amesteca cu saliva, transformandu-se intr-un lichid alb si subtire. Lipidele din uleiuri incep sa extraga toxinele din saliva. Pe masura ce uleiul este plimbat prin gura, pe langa dinti, gingii si limba, uleiul continua sa absoarba toxine, si in cele din urma, ajunge sa devina gros, vascos si alb. 


https://www.naturopat-cluj.com/naturopatie

https://www.naturopat-cluj.com/tarife


Ce se intampla mai exact in timp ce se mesteca uleiul?

Multiple studii stiintifice arata eficacitatea terapiei prin mestecarea uleiului. Un studiu arata ca mestecatul uleiului de susan poate amplifica sanatatea orala in general. In mod specific, utilizarea uleiului de susan ca agent oral de sanatate ajuta la reducerea cantitatii de S. mutans (germeni) numarati atat in placa dentara, cat si in saliva din gura. Savantii cred ca lipidele din ulei extrag bacteriile, dar le si impiedica sa se lipeasca de peretii cavitatii bucale.

Mestecatul uleiului mai sporeste si saponificarea din gura, creand un mediu saponificat ce curata gura, intrucat grasimea vegetala este prin insasi natura ei un emulgator (agent emulsifiant). Cea mai interesanta este probabil capacitatea uleiului de a curata si elimina bacteriile daunatoare, ca si cea de a reduce cresterea fungica excesiva. Aceste uleiuri mai este posibil ca sa ajute la restructurarea celulara, si sunt corelate cu functionarea adecvata a nodulilor limfatici si a altor organe interne.


Alte posibile beneficii pentru sanatatea orala ale mestecarii uleiului includ:

• intarirea in general a dintilor, gingiilor si falcilor • prevenirea bolilor gingiilor si gurii, precum gingivita si cariile • Prevenirea mirosului urat in respiratie • Potential remediu holistic pentru sangerarea gingiilor • Prevenirea uscarii buzelor, gurii si gatului • Posibil tratament holistic pentru dureri generale ale articulatiei temporo-mandibulare si falcii in general


Beneficii dincolo de gura?

Stravechii practicanti ai metodelor ayurvedice de sanatate credeau ca mestecatul uleiului ar putea reduce mult mai mult decat bolile gurii si gatului. Astazi, multi practicanti holistici ii lauda utilizarea pentru o varietate de griji privitoare la sanatate.

Se crede ca aceste uleiuri ajuta sistemul limfatic al corpului, intrucat sunt inlaturate bacteriile daunatoare si microflorei benefice i se ofera un mediu sanatos pentru a inflori. Din cauza acestei perspective holistice, mestecatul uleiului a fost utilizat si ca masura preventiva de sanatate pentru multe alte afectiuni.


Alte posibile beneficii ale mestecarii uleiului pentru sanatate in general includ:

• Alinarea migrenelor • Corectarea dezechilibrelor hormonale • Reducerea inflamatiilor in artrita • Ar putea ajuta in cazul gastroenteritei • Ajutor la reducerea eczemelor • Ar putea reduce simptomele bronsitei • Ajuta la sprijinirea functionarii normale a rinichilor • Ar putea ajuta la reducerea congestiei sinusurilor • Unii au raportat imbunatatirea vederii • Ajuta la reducerea insomniei • Reduce mahmureala dupa consumul de alcool • Ajuta la reducerea durerii • Reduce simptomele alergiilor • Ajuta la detoxifierea corpului de metalele si organismele daunatoare


Studii stiintifice despre uleiul de susan si despre mestecatul uleiului

Uleiul de susan are un continut deosebit de mare de antioxidanti precum sesamol, sesamin si sesamolina. Prezinta de asemenea o concentratie seminificativa de vitamina E si acizi grasi polinesaturati. S-a studiat si s-a observat ca acesti antioxidanti au redus absorbtia formelor negative de colesterol in ficat. Studii multiple au aratat capacitatile antibacteriene ale uleiului de susan. Aceste studii sprijina practicarea mestecatului uleiului in prevenirea cariilor si gingivitelor.


Un studiu din 2007, investigand efectul mestecarii uleiului (cu ulei de floarea-soarelui) asupra placii si gingivitei si a tesuturilor bucale moi si tari a descoperit la pacienti , dupa 45 de zile de mestecat uleiul ,  o reducere statistica semnificativa a gingivitei.

Un alt studiu efectuat in 2008 a gasit o “remarcabila reducere a numarului total de bacterii” din gura, cat si o reducere generala marcanta a susceptibilitatii aparitiei cariilor dentare. Actiunea antibacteriana a uleiului de susan a fost si ea studiata si s-a gasit ca avand un efect pozitiv asupra Streptococcus mutans.


De fapt aceste studii au aratat o reducere generala a bacteriilor de la 10 la 33,4% la participanti, si dupa 40 de zile de mestecat uleiul, participantii au prezentat o reducere in medie de 20% a bacteriilor din mediul bucal. Mai mult, jumatate dintre toti participantii la acest studiu de caz au aratat o drastica reducere a susceptibilitatii la cariile dentare.


Sursa: https://viataverdeviu.ro/mestecatul-uleiului-obiceiul-care-iti-poate-transforma-sanatatea

897 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate