Caută
  • Alexandra George

Simptomele si Semnele Intestinului Permeabil (Leaky Gut)

Actualizată în: 18 mar. 2018


Ce reprezinta sindromul intestinului permeabil (leaky gut)?


Cand va ganditi la acest sindrom va imaginati  intestinele dumneavoastra pline de gauri. Din pacate, nu sunteti de loc departe de adevar.Peretele intestinului sanatos este acoperit de numeroase celule etanse intre ele ce asigura un rol de bariera. Vilozitatea intestinala contine mici vase apartinand sistemului circulator si limfatic. Prin intermediul acestor vase are loc absorbtia substantelor nutritive.


https://www.naturopat-cluj.com/naturopatie

https://www.naturopat-cluj.com/tarife


In momentul in care intestinul devine permeabil sau poros celulele de pe peretele acestuia nu mai sunt capabile sa asigure o bariera optima. Toxinele, microbii si particulele de mancare nedigerate se scurg direct in circulatia sangvina si limfatica prin peretele intestinal. Prin urmare, sistemul imunitar devine suprasolicitat si incepe sa atace toate particulele straine care nu-si au locul in sange sau in limfa.Care sunt cauzele intestinului permeabil?

Toti acesti factori cauzeaza inflamatie si distrugerea jonctiunelor stranse care tin celulele impreuna pe peretele intestinelor (vedeti poza de mai sus):-Alergenii

-Alimentatia nesanatoasa (fast-foodul, alcoolul, cofeina, dulciurile, mancarile procesate/semi-preparate etc..) -Acumularea bacteriilor rele -Antibioticele -Carenta in fibre -Cazeina (proteina din lactate) -Candidoza (de la excesul de zahar)

-Chimioterapia si radioterapia

-Constipatia cronica / abuzul de laxative -Disbioza intestinala (dezichilibrul dintre bacterile bune si rele din intestin) – Excesul de lectine (glicoproteine din cereale si leguminoase) si acid fitic (antinutrient din cereale, leguminoase si oleaginoase) -Glutenul (proteina din grau) -Infectiile

-Intoleranta la lactoza -OMG (organismele modificate genetic) -Medicamentele (aspirina, antibioticele, antinevralgicele, antiacidele etc..) -Stresul cronic -Parazitii -Toxinele (medicamentele, pesticidele, metalele grele, conservantii, colorantii, chimicalele din cosmetice/produse de igiena, intretinere si curatare etc..)


Consecintele negative ale sindromului intestinului permeabil asupra organismului

O scurgere constanta de toxine, proteine, microbi si particule in sange si limfa, face ca sistemul imunitar sa se activeze si sa munceasca intr-un mod excesiv. Asadar, organismul intra intr-o stare de inflamatie. Acest atac sistemic  este dupa numerosi cercetatori cauza majora a bolilor autoimune. Bolile autoimune se declanseaza atunci cand sistemul imunitar suprasolicitat isi pierde capacitatea de a diferentia elementele patogene de celulele corpului. In plus, In plus, trecerea elementelor daunatoare prin intestin creaza un raspuns de tip alergic la alimentele care in mod normal sunt tolerate. Glutenul spre exemplu, se infiltreaza in sange si limfa, producand astfel intoleranta la gluten. Atunci cand glutenul este ingerat, acesta inflameaza intestinele, crescadu-le tot mai mult permeabilitatea. Conform Jurnalului American despre Diabet, exista o corelatie intre intestinul permeabil si diabetul de tip 1. S-a evidentiat si alta problema cauzata de „leaky gut”: malabsorbtia vitaminelor si mineralelor precum zincul, fierul si vitamina B12.


Simptomele/semnele intestinului permeabil: -Acnee -ADHD -Alergii alimentare si respiratorii -Anxietate

-Astm -Autism -Balonari -Boala Basedow-Graves

-Boala Crohn -Boala inflamatorie a colonului -Boli autoimune

-Dermatita seboreica -Diabet tip 1 -Diaree -Depresie -Dureri articulare -Dureri de cap, migrene -Dureri musculare si articulare -Eczema -Fibromialgie -Hipotiroidism -Luarea in greutate

-Lupus -Oboseala

-Poliartrita reumatoida -Psoriasis -Raceli repetate -Rosacea

-Schizofrenia

-Scleroza multipla (in placi) -Sensibilitati alimentare -Sindromul colonului iritabil

-Sindromul de oboseala cronica -Sindromul de raspuns inflamator sistemic

-Sindromul Sjögren

-Spondilartrita anchilozanta -Tiroidita Hashimoto

-Urticarie

-Vitiligo


921 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate