Caută
  • Alexandra George

Starea ta de sănătate este oglindită în ochi și poate fi evaluată cu tehnica IridologieiIridologia este o tehnică de observare a irisului care există de mai bine de 2500 de ani. În prezent, această tehnică este folosită de anumiți medici, homeopați și în mod special de naturopati.

Obiectivul iridologiei este examinarea părții colorate a ochiului, adică a irisului, cu scopul de a evalua starea de sănătate globală a individului. Pe lângă anamneză, care poartă istoricul medical și psihoemoțional al pacientului, iridologia constituie o unealtă majoră a naturopatului în demersul acestuia de a determină vitalitatea, puterile și slăbiciunile organice ale pacientului.

Un proverb spune « ochii sunt oglinda sufletului », însă ochii sunt de asemenea și oglinda trupului. Hippocrate, părintele medicinei, afirma că: «ochii exprimă starea de sănătate a trupului». Conform cartografiei irisului, ochiul reprezintă o adevărată hartă geografică a corpului.


De-a lungul anilor, au fost identificate 90 de zone în ambele irisuri. Fiecare organ corespunde cu o zonă bine definită. Localizarea unui semn pe o anumită zonă ne indică ce organ ar putea fi afectat.

Pe lângă evaluarea stării generale de sănătate, analiza detaliată a irisului poate dezvălui predispozițiile genetice la anumite boli. Cu alte cuvinte, se pot identifica slăbiciunile organice ÎNAINTE de apariția primelor simptome sau stărilor de natură patologică.

Cum se desfășoară o ședință de iridologie

Examenul iridologic este unul simplu și non-invaziv. Iridologul analizează fiecare iris în parte cu ajutorul unui apărat special, compus dintr-un sistem optic și o sursă luminoasă. Se pozează ambele irisuri, după care pozele se măresc direct pe computer, pentru interpretare.

Iridologia reprezintă o unealtă formidabilă de care dispune naturopatul; practic, această tehnică de observare a irisului îi permite naturopatului să-i ofere pacientului sfaturi personalizate astfel încât acesta să poată evita dezvoltarea anumitor afecțiuni. În concluzie, iridologia permite o adevărată prevenție primară.


Alexandra George

Terapeut Naturopat – Iridolog

85 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate